017 - Tekoälyn uusi valkokangas

ChatGPT Canvas, Anything LLM ja muita mullistavia uutuuksia...

Moi!

Taas on ehtinyt tapahtua AI:n kyllästämässä markkinointikentässä yhtä ja toista.

Ei ole ihan pysytty kevään tahdissa CopyRobotin julkaisussa, pahoittelen sitä mutta koitetaan parantaa. 🙂 Ihan ensimmäisenä OpenAI:n uutuuksia…

‘GPT-4o with canvas’ julkaistu ja käytössä!

Eli jälleen uusi ChatGPT-versio löytyy nyt (tiettävästi) kaikilla Plus- tai Team-käyttäjillä.

Löydät OpenAI:n oman esittelysivun Canvasista täältä.

Eli kyseessä on nimensä mukaisesti ikään kuin valkokangas tai paletti, jossa voidaan erikseen käsitellä mm. kirjoitettuja sisältöjä tai koodia.

Käyttöliittymään aukeaa vähän Claude Artifactista tutun näköinen (yllätys? heh) erillinen ikkuna, jossa esimerkiksi markkinointitekstiä voi editoida omana yhtenäisenä dokumenttinaan. Tältä se näyttää:

Tuotos avautuu suoraan Canvasiin eri ikkunaan

Yllä yksinkertainen esimerkki siitä mitä voit tehdä Canvasin sisällä: maalaa joku tekstin kohta ja pyydä tekemään muokkauksia, tässä tapauksessa vaihtamaan sanaa osuvampaan. Ja näin se tapahtuu:

Canvasissa näet tuotoksesi muuttavan muotoaan…

Näet siis näkymässä tutun chat-käyttöliittymän vasemmalla, ja voit sieltä jatkaa projektisi muokkaamista eteenpäin.

Mutta uutena näkyy oikealla “valkokankaan” oikeassa alakulmassa muutama toiminto:

Canvasin uudet toiminnot

Kirjoituskomentoihin kuuluu mm:

Ehdota muokkauksia: ChatGPT tarjoaa ehdotuksia tekstin sisälle sekä antaa palautetta.

Säädä pituutta: Muokkaa asiakirjan pituutta lyhyemmäksi tai pidemmäksi.

Muuta lukijan tasoa: Säätää lukutason lastentarhasta korkeakoulututkintoon.

Lisää viimeistelyt: Tarkistaa kieliopin, selkeyden ja johdonmukaisuuden.

Lisää hymiöitä: Lisää asiaankuuluvia hymiöitä painotuksen ja värin lisäämiseksi.

Kuten huomaat, melko yksinkertaisia ja geneerisiä toimintoja mutta silti hyödyllisiä tässä vaiheessa. Varmasti jatkossa tulee ohjelmoitavia custom-toimintoja, ja sitten ollaankin tosi mielenkiintoisen äärellä!

Canvas myös avautuu automaattisesti, kun ChatGPT havaitsee tilanteen, jossa siitä voisi olla apua. Voit myös sisällyttää kehotteeseen ”käytä canvasia”, jolloin voit avata canvasin ja käyttää sitä olemassa olevan projektin työstämiseen.

Siinä päivän nopea AI-käyttövinkki, loput selviää kokeillen 🙂 

Mutta sitten kastetaan varvasta työkalupuolelle…

Anything LLM tositekijän käyttöön!

Anything LLM on sanapari, jonka olen kuullut toistuvan kollegoillani yhä useammin ja useammin viime aikoina. Niinpä on fiksua tuplaklikata aiheeseen nopeasti.

Ja uutuusarvon lisäksi on pari muutakin syytä ottaa Anything LLM kokeiluun:

  1. Rajaton käyttö: Jopa maksullisella puolella esim. Claudessa ja käytännössä kaikissa muissakin peruskäyttäjille suunnatuissa AI-boteissa tulee käyttörajat ärsyttävästi vastaan. API:n kautta käytettynä Anything LLM:ssä ei tule (pay as you go -malli)

  2. Käytä useampaa mallia: Jos haluat käyttää useampaa bottia ristiin ja kokeilla millä tulee missäkin tehtävässä parempaa tulosta, on kätevämpi käyttää yhden työkalun kautta kaikkia. Capiche?

  3. Onhan se hienoa: Olet hevijuuseri ja se on vaan hienoa käyttää jotain parempaa härpäkettä kuin perusprolet, eikö? 😄 

No miltä se käyttöönotto näyttää? Tältä:

Kullekin LLM:lle tarvittavat API-avaimet syötetään ja voila - käyttövalmis!

Jotta saat esimerkiksi Clauden käyttöösi API:n kautta, tarvitset käytännössä developer-tilin, josta saat haettua API-avaimet, mene tänne: https://www.anthropic.com/api

Kaikkien muiden kuten ChatGPT:n, Geminin ja muiden kanssa teet vain samoin ja haet API-avaimet kaikkiin tarvitsemiisi yhteyksiin.

LLM:n valinta on helppoa käytössä, voit tehdä sen lennosta.

Jep, eipä siitä hirveästi enempää sanottavaa edes ole. Jos kaipaat heavy duty -työkalua niin Anything LLM on sellainen. Toimii tuttuun tapaan, mutta ilman rajoituksia ja eri malleilla joustavasti.

Siinä olikin jo kaksi aika heviä aihetta etenkin jos aiot käytännössä kokeilla.

Mutta työkalujen lisäksi en voi olla muistuttamatta, että paraskin työkalu auttaa vasta kun tiedät tarkalleen miten yhdistää toimivat kirjoitusmallit tekoälyn, noh, älykkääseen käyttöön. Ja niin siinä kävi, että innostuin lisäämään uutta materiaalia verkkokurssiini:

(käytä koodia JUHONFRENDI sivun alalaidassa niin saat 100€ pois normihinnasta!)

No niin, antoisia AI-kokeiluja syysiltoihin. CopyRobotti palaa taas pian! 🙂 

-Juho Tunkelo

PS. Hyvä on yksi vinkki vielä. NotebookLM on enemmän tai vähemmän Googlen versio Clauden projekteista tai ChatGPT:n Custom GPT:istä. Mutta monien mukaan paljon edistyneempi, mitä en vielä pysty vahvistamaan kun en ole riittävästi käyttänyt. Mutta kun otetaan huomioon kuinka tärkeää on syöttää oikeanlaista taustamateriaalia tekoälylle, ja ylipäätään taustatutkimuskäyttö erityisesti markkinointisisältöjä varten, tähän kannattaa todella syventyä.