019 - Näin teet tekoälyllä podcastin... puhumatta sanaakaan!

NoteBookLM Googlelta pistää sinutkin sanattomaksi...

Ja taas kohistaan maailmalla uusista tekoälyn mahdollisuuksista.

Tällä kertaa sekä teknologia että sen sovellusmahdollisuudet on aika huimia.

Nimittäin nyt kun alkaa vähän jokaisella puolijulkkiksella, asiantuntijalla ja harrastelijallakin olemaan vähintään yksi podcast työstössä ja lievästi sanottuna alkaa markkinapaikat olemaan saturoituneita…

Saapuu sellainen työkalu, joka tekee täysin uskottavan inhimilliseltä kuulostavia keskustelevia podcasteja kun vain antaa taustamateriaalin, josta ammentaa.

Googlen NotebookLM on tietysti kyseessä, ja hommahan toimii niin että syötetään aineistoa riittävästi, ja käytännössä nappia painamalla muutamassa minuuttisa podcast on valmis.

Kokeilin tätä juuri minimiaineistolla syöttämällä sille kaksi suomenkielistä kirjaani takavuosilta (Tuottoisat tuotekuvaukset sekä Myyvän sähköpostin salaisuudet).

Toivoin toki, että tuloksena olisi suomenkielinen podcast mutta siihen ei vielä työkalu taivu, vaikka sekin olisi varmasti toteutettavissa jotain kautta.

Tällaisen vajaan 10min keskustelun NotebookLM siitä raapaisi:

Jos et ole entuudestaan tuttu markkinointifilosofiani ja tuotosteni kautta, voin sanoa että hyvin tässä on kiteytetty asioita ihan oikein, vaikka pari vähän hassumpaa kohtaa tulikin mukaan. 😄 Eikä ihme kun vähän kieli- ja kulttuuriasiat menee helposti solmuun käännöksessä.

Seuraavaksi aion syöttää sinne sellaiset parisataa englanninkielistä copywriting-artikkeliani, ja katsoa minkälaista juttua sillä irtoaa…

“Kiva juttu, mutta mitä hyötyä tästä on markkinoijalle?”

Mutta joka tapauksessa. Pointti on, että NotebookLM:llä on uuden sukupolven ominaisuuksia, joita ei vielä muilla kauheasti ole.

Toki on erikoistyökaluja, jotka voivat olla vielä pidemmällä, mutta tämä toimii juuri nyt.

Mitäkö käytännön hyötyä NotebookLM:stä on? Tässä muutama pointti:

  • Lataa projektisi taustamateriaali sisään ja tee kyselyitä siihen chat-käyttöliittymän avulla (kuin keskustelisit PDF:n kanssa!)

  • Lataa sisään rajatusta aiheesta tietoa ja tuota siitä podcasteja (kuten yllä)

  • Dokumenttikeskeinen työskentelytapa auttaa löytämään vaikka aiemmista kampanjoista käyttökelpoisia osia uudelleenkäytettäväksi

  • Teetä tiivistelmiä johdon luettavaksi

  • Googlen työkalut integroituna: Google Driven kautta on helppo syöttää suuriakin määriä materiaalia ja kontekstia ilman, että teknologian raja tulee vastaan

  • Korvaamaton assistentti organisoimaan taustoitusta, kontekstia yms!

Juuri äsken latasin omia ohjeistuksiani + asiakkaan omia, ja hain niistä Black Friday -ohjeistusta kootusti. Ei muuten kestänyt kauaa, ja nyt on projekti delegoitu jo eteenpäin kattavasti ohjeistettuna!

Tältä NotebookLM:n työskentelyalue näyttää perusmuodossaan…

Esimerkki-prompteja NotebookLM:n kanssa käytettäväksi

Kokeile vaikka näitä:

”Analysoi kaikki tänne lataamani materiaali ja auta minua selvittämään, mitä yhteisiä, yhdistäviä tai toistuvia teemoja lähdemateriaalissani on.”

”Haluan lähestyä [TEEMAA X] tuoreella, odottamattomalla tavalla. Aloitetaan listaamalla kaikki yleiset näkökulmat tai lähestymistavat, joita muut yleensä käyttävät. Voitko muistiinpanojeni perusteella tunnistaa ainutlaatuisen näkökulman, jota ei ole vielä käytetty?”

”Kirjoitan [AIHEESTA X], [SISÄLLÖN TYYPPI], voisitko analysoida keräämääni materiaalia ja kertoa onko tietämyksessäni aukkoja? Ja jos löydät niitä, voitko antaa suosituksia aiheista, joita minun on tutkittava lisää?"

Näillä pääset varmasti jo kätevästi sisälle tällaiseen työskentelytapaan.

Jos haluat oppia miten sekä pysyt ajan tasalla AI-kehityksessä että vahvistat sitä ‘ihmiseen vetoamisen’ taitoasi, ja teet enemmän tuloksia kuin koskaan, maan ainut verkkokurssi aiheesta löytyy edelleen täältä (CopyRobotin lukijoiden alekoodi valmiiksi linkissä 😉).

Kuulumisiin!

-Juho Tunkelo