- CopyRobotti uutiskirje
- Posts
- 024 - Grok 3 tuli ja grokkasi
024 - Grok 3 tuli ja grokkasi
Tekoälyn valtikka siirtyi jälleen seuraavalle nokkamiehelle...

Moi!
Vasta päästiin hehkuttamasta DeepSeekiä ja sen antamia mahdollisuuksia - ja onhan se todella kovan luokan kone, ja koska on open sourcea mahdollistaa myös omalla palvelimella ajamisen.
Mutta nyt se ihan viimeisin uutinen eli Grok 3, joka julkaistiin ihan juuri.
Ja nyt on Grok 3 päästetty vapaaseen käyttöön (pari päivää oli vain 𝕏 Premium Plus -käyttäjille) ja hurjaltahan tämä näyttää.
Ensimaistiaisten jälkeen voin sanoa, että nopeus on jotain ihan huumaavaa tasoa (kiitos xAI:n Colossus-supertietokoneen) ja luovat sekä päättelyä vaativat ominaisuudet myös aivan siellä terävimmällä huipulla.
Myös sitä on monet odottaneet, että Grokia pääsee käyttämään muualtakin kuin 𝕏:n sisältä, ja nyt se on toteutunut uunituoreen iOS-sovelluksen kautta.
Grok 3 käyttöön 𝕏:n sisältä: https://https://x.com/i/grok
Grok 3 iPhonelle Apple Storesta: https://https://apps.apple.com/us/app/grok/id6670324846
Yksi Grok 3:n parhaista ominaisuuksista on ajantasaisuus, muutenkin kuin web-hakua integroimalla. Kuten tästä näet, chatGPT:stä ja muista poiketen, mallista löytyvä tieto päivittyy käytännössä reaaliajassa:

Toinen Grok 3:n erityispiirteistä on yksinkertaisesti ihan silmitön teho - parhaimmillaan jopa kolminkertainen verrattuna chatGPT:hen:
Grok 3:n kaksi pääasiallista käyttömoodia
Tämänhetkisessä Grokissa on kaksi erilaista moodia sen käyttöön:
DeepSearch-moodi, joka on loistava taustatutkimuksen tekemiseen, se hakee hetkessä esim. 15 somepostausta ja 32 eri web-sivustoa yhdestä aiheesta ja tekee löytämästään salamannopeasti synteesin. Tämä moodi on parhaimmillaan silloin kun edessä on monipolvisia aiheita, joihin ei ole välttämättä nopeaa tai yksiselitteistä vastausta. Jos tarvitset historiallista taustaa tai tietoa esim. siitä mitä kokonainen toimiala ajattelee jostain asiasta, DeepSearchillä se onnistuu.
Think-moodi, joka soveltuu parhaiten ongelmanratkaisuun, matematiikkaan, logiikkaan, tieteeseen tai vaikka koodaukseen… eli ns. loogista päättelyä vaativien ongelmien ratkontaan.
Eli näin markkinoijien kielellä, DeepSearch päälle kun teet taustatyötä, otat selville hyötyjä, asiakkaiden käyttäytymismalleja, kilpailija-analyysiä, kaikkea sellaista.
Ja Think-moodi päälle kun on aika vaikkapa koodata nopea landeri, tuottaa mainosvariaatioita, tai muuta vastaavaa päättelyä ja rakentelua vaativaa.
Ei se sen kummempaa ole, mutta käytännön erot tulevat eroon käyttämällä joten kokeilemaan mars, nyt kun Grok on viimein kaikkein ulottuvilla ja käytettävissä.
Ja seuraavaa spesiaalia odotellessa… jos haluat oppia miten sekä pysyt ajan tasalla AI-kehityksessä että vahvistat sitä ‘ihmiseen vetoamisen’ taitoasi, ja teet enemmän tuloksia kuin koskaan, maan ainut verkkokurssi aiheesta löytyy edelleen täältä (CopyRobotin lukijoiden -100€ alekoodi on AIBEGIN - olepa hyvä…).
Kuulumisiin!
-Juho Tunkelo
PS. Haluatko kokeilla miltä tuntuu käyttää historian ehkä kovimman copywriterin (takuulla top3) Gary Halbertin aivoituksia tekoälyn avulla? Törmäsin nimittäin custom GPT:hen, joka mahdollistaa juuri sen - erityisesti maineikkaan Boron Letters -materiaalin kautta. Kokeile “Gary bottia” täältä: https://chatgpt.com/g/g-drTCqgRtM-gary-halbert-copy-mastery
PPS. Oletko kiinnostunut oppimaan miten tekoälyä käytetään mullistamaan sähköpostimarkkinointia? Paikkoja seuraavaan etäkoulutukseeni 3.3. on vielä juuri ja juuri jäljellä: “AI mullistaa sähköpostimarkkinoinnin – oletko valmis?”