005 - AI-copyn työkalusoppa kasvaa!

Tee testejä niin tiedät mikä toimii parhaiten juuri NYT...

Hei!

AI-vetoisen markkinoinnin maailmassa ei mikään pysy paikoillaan pitkään, joka viikko tapahtuu jotain uutta, julkaistaan uusia malleja, uudet työkalut voittavat käyttäjiä puolelleen…

  • Googlen Gemini kykenee nykyään antamaan tiivistelmän YouTube-videoista (koska nehän ovat samassa ekosysteemissä) ja pienellä vaivannäöllä kokonaisen transkriptin… josta voi sitten ottaa AI-tiivistelmän 😉 HUOM. toimii tällä hetkellä vain englanniksi, tähän tyyliin:

Please summarize this video: https://youtu.be/8Vzik8W5A68
  • Itse asennettavien AI-mallien kova kolmikko tällä hetkellä on: Metan Llama, Mistral.ai sekä mystinen Mkhstry.ai. Jos tekniset rahkeet riittävät, siitä vaan testailemaan ja tekemään vertailuja!

  • Paljon PowerPoint-sulkeisia tekevät herkuttelevat erikoistyökaluilla kuten Decktopus.com, Storydoc.com… TAI käyttävät OpenAI:n GPT-markkinapaikasta löytyviä vapaita malleja kuten Slide Maker GPT.

…ja paljon, PALJON muuta. Itse asiassa, pelkästään GPT Marketplacen sisältämät ihmeet, niiden käyttö, omat sovellukset yms vaativat oman kirjeensä piakkoin… Mutta nyt, jotain yllättävää:

Tekoälykin tarvitsee kannustusta?!

Ihmeellistä kyllä, siltä tämä nyt vaikuttaa.

Jos olet taistellut chatGPT:n kanssa ja yrittänyt ohjeistaa 12-polvisella promptipinolla saadaksesi muuta kuin geneeristä humppaa ulos… nyt vaikuttaa siltä, että on parempikin tapa.

Ylipäätään on kaksi tapaa saada parempia tuloksia generatiivisesta AI:sta:

  • Käymällä pitkällinen iteratiivinen keskustelu AI-chatin (kuten chatGPT) kanssa, kunnes tulos alkaa muistuttaa sitä mitä alunperin hait (tai sitten ei, ja joudut aloittamaan uudestaan.

  • Antamalla AI:lle riittävästi erikoistunutta kontekstia sekä selkeä framework, jonka sisällä annat tekoälylle vapaat kädet assosioida (eli transformoida, se T-kirjain GPT:ssä).

Tässä uutiskirjeessä ja useimpien edistyksellisten AI-markkinoijien kokemuksessa tämä jälkimmäinen tapa on huomattavasti hedelmällisempi.

Eli säästää sekä hermoja että antaa lopulta parempia tuloksia. Tosin vaatii sitten myös selkeästi isomman työn etukäteen AI:n valmistelussa (ei hätää, tähän voit odottaa tosi selkeitä ohjeita näillä sivuilla ennen pitkää).

MUTTA… yllättäen on huomattu myös, että tekoäly voikin antaa parempia tuloksia, jos sitä välillä myös kannustaa.

Ei siksi, että sillä olisi humaaneja piirteitä varsinaisesti, vaan juuri siksi, että sen ohjelmointiin kuuluu säätää tuotoksiaan humaanien syötteiden mukaan.

Siksi tällaiset välikehotteet väliin toimivat yllättävän hyvin:

“Käydäänpä tämä läpi askel askeleelta, käykö?”

“Voitko hengittää syvään ja yrittää uudelleen” 

“Oikeasti, varmasti pystyt parempaankin kun yrität!”

Eli aivan kuin kannustaisi oppivaa lasta suoriutumaan paremmin, ja tavallaan siitä tässä onkin kyse.

AI on kuin jatkuvasti oppiva lapsi, kunnes annamme sille riittävästi erikoistunutta kasvuympäristöä, jota se pystyy käyttämään hyväkseen.

Miltä tekoälyllä terästetyn markkinoinnin tulevaisuus näyttää?

Sanalla sanoen: valoisalta.

Parilla sanalla lisää: todella valoisalta heille, jotka oivaltavat miten tekoälyä kannattaa evästää kontekstilla, oikeilla sisältömalleilla sekä markkinoinnin parhailla käytännöillä (kyllä, sieltä Hopkinsista yms. alkaen).

Ja vaikka piilaakson optimistisimmatkin sijoittajat yskivät espressoonsa kun kuulivat OpenAI:n perustajan aloitteesta rakentaa johonkin huitsun Nevadaan (kirjaimellisesti) jättimäinen 7 TRILJOONAN dollarin AI-järkäle, joka muuttaisi kaiken (taas kerran)… otetaan me muut asia kerrallaan.

Ja se tarkoittaa, että tähtäimessä on AGI eli Artificial General Intelligence. Eli “ihmistä parempi” tekoäly, joka ei keskity vain kapeisiin sovellusalueisiin. Uskokoon ken tahtoo. Ehkä seuraavien 10v aikana näemme jotain villiä.

Mutta toistaiseksi, pysy kuulolla - ensi kerralla taas luvassa pino erikoisvinkkejä AI:n markkinointikäyttöön!

Terveisin,
Juho Tunkelo