015 - Uusi ja parempi tapa promptata!

Nyt loppuu se loputon chattaily ja alkaa uusi älykkäämpi aikakausi...

Moi!

Nyt pääsi todella tiukan tiiviin alkusyksyn myötä CopyRobotin uutiskirje vähän ns. lörvähtämään eli on lipsuttu alkuperäisestä jokaviikkoisesta aikataulusta.

Mutta nyt palataan takaisin ruotuun ja pyritään tiiviimpään tahtiin, sillä kerrottavaa edelleen riittää, ja runsaasti…

Palataanpa aluksi takaisin promptailun jännittävään maailmaan ja otetaan yksi vähän edistyneempi toimintamalli käyttöön.

Katsotaan vertailun vuoksi ensin vanha tapa… ja sitten se uusi, parempi tapa.

Tapa 1: chattaa kunnes tulee valmista

Tämähän on se tapa, johon olemme kaikki totuttautuneet… ja turhautuneet… jo kohta pari vuotta, eikö niin?

Lähdetään tuottamaan jotain markkinointiin tarvittavaa sisältöä, ja napataan ChatGPT tai Claude kainaloon. Kerrotaan perusasiat ja lähdetään chattaamaan.

Syötetään askel kerrallaan asiakastiedot, kanavatiedot, tuotetiedot… ja painetaan nappia ja laitetaan sormet ristiin.

Ja kun ensimmänen tuotos tulee uunista ulos eikä ihan vakuuta, sitten tuunataan, ohjataan, parannellaan, pyyhkitään hikeä otsalta… 😅 Ja toistetaan.

Sitten haluttu lopputulos syntyy kun tarpeeksi toistellaan TAI sitä ei koskaan synny, ja tekoäly tuntuu kiertävän omaa kehäänsä ymmärtämättä mitä haetaan.

Sellaista sattuu, sillä ei tekoälyn voi kuitenkaan odottaa osaavan samoja asioita kuin promptaajansa… vai voiko??

Tapa 2: käyttöön Oma GPT tai Claude-projekti

Tai sitten, toimitaan uudella ja paljon fiksummalla tavalla, joka myös raastaa hermoja paljon, paljon vähemmän… tai jopa ei ollenkaan!

Se menee suunnilleen näin:

Vaihe #1: Kerää kasaan tärkeät taustatiedostosi (transkriptit, vaikkapa esimerkki hyvästä sähköpostisarjasta, malleina käytettävät sähköpostit, hyvin toimineet myyntisivut, tiedot tarjouksestasi, tarkemmat lukijatiedot ja demografia, USP jne.) ja valmistele ne tietämystiedostoiksi oman GPT:si tai Claude-projektisi sisälle.

Vaihe #2: Kirjoita ohjeet (ns. järjestelmäkehote) siitä, miten haluat (custom) GPT:n tai (Claude) projektin käyttäytyvän. Tässä kuvataan esim. sähköpostimarkkinoijan rooli (kuka olet, taidot, käyttäytymistä ja kirjoitustyyliä koskevat säännöt, tekstityypin ihanteellinen pituus jne.).

Vaihe 3: Luo Custom GPT tai Claude-projekti, lisää systeemiset ohjeesi (tämä on järjestelmän kehote) ja lataa tiedostosi sisään valmiiksi ohjeiksi.

Valmista tositoimiin!

Kun näiden alkuvaiheiden jälkeen lähdet tuottamaan varsinaista materiaalia, saat PALJON tarkempaa jälkeä HETI aikaan, ja AI oppii nopeasti hyödyntämään antamiasi ohjeita sekä mallintamaan esimerkkimateriaalista.

ChatGPT ja Claude tekevät siis saman asian vähän eri tavalla, toinen kustomoidun GPT:n eli transformaattorin muodossa, ja Claude käsittelee kätevästi projektin muodossa yhtä kokonaisuutta.

Eli voit tehdä oman custom GPT:n tai Claude-projektin erikseen vaikka tiettyä kampanjaa varten TAI tietylle projektiryhmälle.

Joka tapauksessa tärkeintä meille ns. tavallisille markkinointityötä tekeville on se, miten tämä uusi toimintatapa säästää aikaa ja hermoja, sekä mahdollistaa paljon tehokkaamman työskentelyn.

ChatGPT sai vihdoin muistin… myös EU:ssa!

Jos käytät paljon ChatGPT:tä, saatoit vain muutama päivä sitten huomata jotain uutta - se kyseli lennosta haluatko ottaa uudet muistiominaisuudet käyttöön.

Eli tämä on nyt se mistä jo keväällä puhuttiin ja huhuttiin - GPT:llä on nyt vihdoin muisti!

Eli enää ei tarvitse joka vaiheessa muistuttaa mistä on aiemmin puhuttu, vaan se muistaa yli chattien ja päivien jne kontekstia.

Jos käytät maksullista privaattiversiota tai tiimiversiota, sen pitäisi olla jo käytössäsi.

Saamieni tietojen mukaan muistiominaisuus päivittyi ensimmäisenä MacOS-käyttäjille, mikä tuntuu erikoiselta, mutta näin sanottiin.

Muuten, ChatGPT päivittyi jälleen ihan vasta n. 24 sitten, ja osaa nyt entistä paremmin ns. pohdiskella eli suorittaa monimutkaisempaa päättelyä vaativia tehtäviä. Raportoi vaikka takaisin jos huomaat jotain uutta ja hyödyllistä, kiinnostaa itseänikin!

Haluatko ajantasaisen perehdytyksen tekoälyn käyttöön markkinoijan työssä?

Työkalut kehittyvät ja markkinointi kehittyy uuteen jännittävään suuntaan, ja ainakin itse aion pysyä tämän todella kiinnostavan kehityksen aallonharjalla.

Ja tulen taatusti tuomaan kaikki käytännöllisimmät keinot niitä janoavien käsien ulottuville.

Tällä hetkellä olen kerännyt kaikki kiinnostavimmat keinot tähän verkkokurssiin:

Jos siis halusit ensimmäiselle AI-verkkokurssilleni Myyvän tekstin tekoälytekniikat, ensimmäiset kurssilaiset on otettu jo sisään mutta mukaan pääsee vielä tätä kautta!

Intouduin vielä kurssin julkaisun jälkeen lisäämään uutta materiaalia, jota ei ole vielä nähty missään koulutuksissani saati sitten muissa alan kursseilla.

Takaan, että näiden 7 moduulin ja 24 oppitunnin jälkeen osaat enemmän kuin 99% kotimaisista markkinoijista!

-Juho Tunkelo

PS. Erityismaininta menee tällä kertaa LumaLabs.ai:lle, jonka avulla voit tehdä AI-pohjaisesti realistisen näköisiä videoita, antamalla kuvia pohjaksi ja promptaamalla loput. Toistaiseksi mielenkiintoisia tuloksia, mutta pitää jatkaa kokeiluja… kerro miten toimii itsellesi!